background image
Bureau

Per 1 november 2014:       Ambachtweg 12

2841 LZ  Moordrecht

T 010 - 411 06 88

info@onsarchitecten.nl

Copyright

Plant spelend Regentesse op de kaart!


De Spelende boom biedt de Regentessewijk avontuurlijke ruimte voor onbevangen plezier middenin de stad. Op plekken waar straten elkaar kruisen ontmoeten kinderen  en ouders elkaar.


Een boomstructuur wordt geplaatst op een kruispunt tussen bestaande bomen of op de hoek van een kruispunt. Het zijn plekken waar ontdekking, ontmoeting, onbevangen kunnen spelen en ontspanning voorop staan. In de volumes kun je glijden op de glijbaan door een boomstam, schommelen in de boom, op een trampolinenet springen en in het vogelhuisje spelen. Ouders kunnen genieten van het uitzicht door de transparante schil van de Spelende boom en overzien de straten door de takken van de omringende bomen. Er is voldoende ruimte om te spelen en te ontspannen door de verschillende in elkaar overgaande niveaus. De ontwerpen zijn flexibel in opzet en af te stemmen op locaties, wensen en behoeften.


We presenteren u met veel plezier 3 voorbeelden op de locaties: De kruising Regentesselaan en Newtonstraat waarbij de bomen over de straat heen een markant beeld geven, op het Kepplerplein met uitzicht over de Verademing en op de hoek van de Gaslaan met de Cartesiusstraat naast de basisschool de Klimop. Het is zeer goed voor te stellen dat de bomen zich verspreiden over meer wijken in de stad en zelfs uitzwaaien tot ver buiten de grenzen van Den Haag.

Prijsvraag, Jantje Beton Speelaward 2012

< >