background image
Bureau

Per 1 november 2014:       Ambachtweg 12

2841 LZ  Moordrecht

T 010 - 411 06 88

info@onsarchitecten.nl

Copyright

Hoofddorp, nieuwbouw regionaal GGZ centrum CGGV

Projectgegevens

opdrachtgever: Geestgronden en Brijderstichting


bruto vloeroppervlak nieuwbouw: 9880 m² ingebruikname:  1e kwartaal 2005

Opdracht
Bij deze opdracht worden De Geestgronden en Brijder Stichting in een regionaal GGZ (geestelijke gezondheidszorg) centrum ondergebracht. In tegenstellingen tot het gebruikelijke zijn deze instellingen verregaand geïntegreerd in één ontwerp. Voor beide opdrachtgevers hebben wij aan meerdere projecten gewerkt.

Ontwerp
Het gebouw is verdeeld in vier gebouwdelen. De eerste het hoofdgebouw dat in het verlengde ligt van de hoofdas van het naastgelegen Spaarne Ziekenhuis. Vanuit dit ziekenhuis is via roltrappen het gebouw bereikbaar. Om deze hoofdentree op de tweede verdieping zijn de belangrijke en meest bezochte bezoekersfuncties gesitueerd. Het volgende gebouwdeel wordt ontsloten vanuit de receptie van het hoofddeel. Deze langsvleugel vormt samen met het hoofddeel een doorlopende “polikliniek/ deeltijdbehandeling en RIAGG.”


De onderste twee lagen bevatten in tegen stelling tot de bovengenoemde delen afdelingsgebonden ruimten. In de langsvleugel zijn twee dwarsvleugels geschoven die de beddenkamers bevatten van de woonarealen. Het gebouw biedt plaats aan 90 bedden en 26 dagbehandelingsplaatsen.

< >